marți, 24 iunie 2014

Micul dejun la Champ

Sursa: FB Champ
Champ este un local spațios, dar șarmant, cu prețuri democratice și un meniu modest, dar foarte gustos, amplasat în cartierul Rîșcani (str. Kiev, 4/4). Patiseria crează o atmosferă parcă din copilărie, culorile vii și designul original o fac să semene cu o casă de jucărie care ascunde secrete dulci și dă un aer plăcut și senin.


Sursa: Foursquare

Accesibilitatea localului (8/10) Champ bucură prin faptul că se deschide la 7.00 dimineața și poți trece pe acolo să iei micul dejun. Deși situat în cartierul Rîșcani, poți ajunge ușor din Centru și găsești relativ ușor locuri de parcare.
Sursa: FB Champ
Ambianța localului (9/10) Când vezi pentru prima oară localul, ai impresia că sunteți Hansel și Gretel și că vă ademenește vrăjitoarea în casa ei de turtă dulce. În interior impresia continuă, designerii au introdus o serie de detalii extrem de drăguțe și mărunte, care creează o atmosferă de comfort din mijlocul secolului XIX și un aer de magie sau poveste. Localul este spațios și permite să te retragi la etajul 2, unde rareori sunt oameni, mai ales dacă ai o dispoziție romantică. În zilele însorite poți să urci și la terasă, dar vei fi însoțit de zgomotul străzii.

Sursa: foodies-moldova

Deservirea (8/10) Champ are doi chelneri vorbitori de limbă rusă, dar suficient de amabili pentru a te înțelege și a face efort chiar (în special, domnișoara) să îți vorbească româna. Ambii sunt atenți și educați, nu lipsește zâmbetul și dorința de a te ajuta, dar aceasta nu se transformă în insistență. Deservirea este foarte rapidă, mai ales că localul încă are puțini vizitatori.


Sursa: foodies-moldova
Bucătăria (7/10) Marea dezamăgire te așteaptă atunci când vezi standul sărăcăcios de dulciuri, deschizi meniul și înțelegi că ceea ce e în vitrină e tot ce poate oferi localul. În schimb, tartele sunt delicioase și foarte ieftine. Posbil să fie un truc pentru a atrage clienții, dar nu cred că mai găsiți așa gustoșenii la 15 lei nicăieri în Chișinău, însă, dacă ele se termină, încă mult timp lipsesc de pe tejghea. Croissantele, pe de altă parte, seamănă cu pateurile de la mama de acasă, aducând doar de departe cu cele franceze. Cafeaua este și ea decentă, iar dacă alegi vreo băutură de cafea mai complicată, o primești ornamentată.

Sursa: FB Champ
Clientela (?/10) Credem că aceasta încă este în formare. Deși Champ încearcă să atragă ”vedete” autohtone, presupunem că nu în mod gratuit, localul este gol mai tot timpul. Aici vedem și un atu, dar și o problemă. Pe de o parte, beneficiezi de o intimitate pe care alte localuri nu ți-o pot oferi, pe de alta, combinația dintre prețurile mici și numărul redus de clienți nu oferă loc pentru creșterea business-ului. Până la urmă, voi veți decide ce clientelă va avea acest local drăguț.

Sursa: FB Champ
Facebook reviews (9/10) Ceea ce ne-a mirat este că localul este foarte apreciat pe Facebook, câteva zeci de review-uri, doar 2 fiind negative și nu aretips-uri pe Foursquare. Aceasta poate vorbi despre faptul că ”aprecierea înaltă” pe Facebook nu este tocmai onestă și face parte din strategia de marketing.

Recomandăm:
 1. Veniți la o întâlnire romantică;
2. Veniți să beți doar o cafea;
3. Veniți să luați micul dejun (mai ales că Champ lucrează de la 7);
4. Veniți să pălăvrăgiți cu cea mai bună prietenă;
5. Veniți până nu s-a schimbat politica de prețuri.


Nu recomandăm:

1. Să veniți flămând, veți mânca foarte nesănătos;
2. Să veniți aici pentru întîlniri de afaceri serioase (prea ieftin localul);
3. Să veniți aici cu o domnișoară pe care doriți s-o impresionați (vezi motivul de mai sus);
4. Să stați în mijlocul zilei la terasă (gălăgie și poluare);
5. Să veniți seara târziu (cel mai degrabă, multe dintre tarte vor fi lipsă).


Dragi proprietari Champ, sfatul nostru e să investiți în diversitatea meniului și să lăsați vedetele în pace, aveți un local superb, sperăm să își găsească clientela!


Dragă cititor, dacă vrei să îți povestim despre vreun local în special, scrie-ne în comentarii!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu